Odštampajte ovu stranicu
utorak, 21 jul 2015 13:03

Apartman ili vikendica na Zlatiboru? Istaknut

Napisao Romeo Karanović
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

San svih nas sa „Brdovitog Balkana“ je da imamo vikendicu na moru i na Zlatiboru. Nekada je to zbog zdravstvenih razloga, nekada stvar prestiža, a mnogi u takvoj kupovini vide investiciju za budućnost. Ima dosta ljudi kojima je idealan godišnji odmor sa nekoliko dana provedenih na Zlatiboru, pa na more ili posle morske obale, „odmoriti od mora“ na Zlatiboru.

Jedina dilema postoji: da li graditi vikendicu ili kupiti apartman! Vikendica traži puno rada i u toku gradnje, a i za održavanje, ali daje neku privatnost, ali samo pod uslovom da raspolaže sa dovoljno velikim dvorištem. Apartman je „gospodskija“ varijanta: Neko drugi gradi, a ti samo izvoljevaš. Održavanje je zajedničko, pa se i ne oseti.

dvojni apartman

Zlatibor je prilično udaljen od većine vlasnika vikendica i apartmana, pa i od onih koji bi hteli imati vikendicu ili apartman na Zlatiboru, te je kupovina apartmana logičnija odluka. Vikendica ima smisla ako je udaljena do 100 km od mesta stanovanja, jer pruža mogućnost da se „trkne“ svaki vikend, a i češće.

U toku je izgradnja apartmanskog naselja na Zlatiboru koje ima ambiciju da svojim sadržajem, kvalitetom i uslovima kupovine ugodi probirljivim kupcima „Brdovitog balkana“.

EXTERIOR

Naselje „Jelena Anžujska“ je ekološko naselje koje svojom kompozicijom i svojim smislom oslikava sklad prirode i ljudske potrebe za uživanjem u istoj. Na samom ulazu u turističko naselje „Zlatibor“, na lokalitetu od svega 700m od jezera, a ipak izdvojeno od urbanog zlatiborskog centra, naselje „Jelena Anžujska“ omogućiće svom posetiocu skladan sadržaj i odmor.

U sklopu naselja se vidno prepoznaju tri celine:

Prva celina je Lug koja u šumskom ambijentu nudi apartmane u objektima visokog kvaliteta i nivoa opremljenosti.

Druga celina je Dolina koja budućim žiteljima pruža odmor uz žubor potoka koje protiče kroz naselje celom svojom širinom.

Treća celina je Jorgovan sa pogledom na sve tri strane Zlatibora i cvetnim dvorištima koji će mirisom jorgovana ulepšati boravak i ambijent.

Trim staza duž celog naselja širine 2m i dužine 1000m. Biciklistička staza duž celog naselja širine 2m i dužine 1000m. Uređen potok pogodan za kupanje u čistoj planinskoj vodi, širine 3m prolazi kroz naselje 50m. Restoran i super market u sklopu naselja su predviđeni projektom. Kompletno održavanje naselja provodi poduzeće „Jelena Anžujska“.

naselje

Naselje „Jelena Anžujska“ nalazi se u neposrednoj blizini centra Zlatibora. Udalljenost od ibarske magistrale je 300m. Lokacija nudi mir i prirodu a u isto vreme udaljeni ste od centra Zlatibora samo na nekoliko minuta hoda. Zlatibor se nalazi na svega 230 km od Beograda i 300 km od Crnogorskog primorja, na 1000 metara nadmorske visine. Zlatibor je idealna planina za ljubitelje prirode i aktivnog odmora, poseduje svu neophodnu infrastrukturu za rekreaciju i oporavak, jer je vrlo razvijen sportski, zdravstveni, kongresni turizam. Laganom šetnjom iz centra naselja se stiže do vrha Čigota na 1422 metara nadmorske visine, dok je ski centar Tornik udaljen 7 km od centra Zlatibora i poseduje tri staze. U naselju se nalaze sportske hale, teniski, košarkaški, fudbalski tereni, kongresne sale, otvoreni i zatvoreni bazeni, igrališta za decu, i spa centri. Osim toga, tokom letnje sezone u ponudi je tjubing staza, vožnja bobom na šinama, razgledavanje planinskih predela šestosednom žičarom kao i biciklističke rute. Klima na Zlatiboru blagotvorno deluje na zdravlje i izuzetna je za pripremu sportista jer se nalazi na prostoru gde se susreću kontinentalna i mediteranska klima. Od turističkih atrakcija u ponudi su obilasci Mokre Gore i "Drven-grada", Stopica pećine, kanjona Crnog Rzava, vodopada u Gostilju, manastira Uvac i muzeja na otvorenom "Staro selo" u Sirogojnu. U pešačkoj zoni Zlatibora, oko veštačkog jezera se nalaze brojne trgovine, pijaca, restorani i barovi.

Informacije o prodaji.: +38121447799                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Call
Send SMS
Call from mobile
Add to Skype
You'll need Skype CreditFree via Skype
Pročitano 1951 puta