Odštampajte ovu stranicu
nedelja, 21 februar 2016 14:11

Kvalitet, izdržljivost i 60 godina tradicije Weber roštilja Istaknut

Napisao VremeJeNovac
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

ISTORIJSKI PREGLED

Ideja je bila jednostavna: iz  bove za čamce napraviti roštilj s poklopcem. Toga se setio George Stephen, koji je izumeo roštilj u obliku kotla i njime pokrenuo pravu revoluciju u pečenju roštilja: prvo u Americi, a zatim i u celom svetu.

Vreme do nastanka takvog roštilja možemo ukratko opisati kao »era cigle«. Po celoj Americi su hranu pripremali na zidanim, otvorenim roštiljima koji nisu bili mobilni, nisu se moglo upotrebiti kada je bilo loše vreme, preveliki plamen je hranu često isušio, dok su ukus kvarili čađ i ostaci materijala za loženje.

George Stephen, entuzijasta roštilja, ljubitelj dobre hrane i otac jedanaestero dece bio je takvim načinom pripreme hrane vrlo nezadovoljan.

Na jednom od izleta svojom jedrilicom dobio je ideju. Rečnu bovu  je raspolovio po dužini. Na donji deo je namestio tri noge i upotrebio ga kao kotao (kazan), dok je gornji deo upotrebio kao poklopac – tako je nastao prvi prototip roštilja u obliku kotla. Time su bili po prvi put u istoriji stvoreni uslovi za kontrolu temperature pečenja na roštilju. A kamen temeljac za kompaniju Weber-Stephen Products Co. je bio time položen.

George je imao dva osnovna cilja. Njegovi roštilji morali su biti inovativni, a uz to i izdržljivi jer visoki standardi kvaliteta korisniku omogućavaju mnogo godina bezbrižnog korišćenja. 

Današnje raznolikosti pečenja na roštilju ne možemo zamisliti bez njegovog izuma. Zbog poklopca možemo iskoristiti vruć vazduh koji okružuje hranu, što posebno dolazi do izražaja kod indirektnog pečenja na roštilju.

KVALITET

Brojni roštilji na ugalj su vrlo slični roštiljima Weber, ali razlika u kvalitetu je očigledna. Vitalni delovi roštilja kao što su poklopac i kotao, odnosno komora za pečenje, te sistemi za palenje i čišćenje, imaju neverovatno dug životni vek.

Čelik i emajl su potpuno spojeni.

Poklopac i kotao su napravljeni od posebne vrste čelika s niskim udelom ugljenika, na koji, kod temperature od 870 °C, zapeku sloj emajla.

Emajl omogućava optimalno odbijanje vrućine i zaštitu pred vremenskim uslovima.

Najvažniji delovi roštilja su prethodno sastavljeni i zavareni.

Prednosti su lakša montaža i bolja zaštita od korozije u poređenju sa spajanjem vijcima.

Svi sastavni delovi plinskih instalacija su, kod Weber roštilja, sastavljeni već u fabrici, a na svakom roštilju koji izađe iz tvornice provere palenje, boju plina i ispravnost instalacija.

Sigurnost korisnika je kod Webera na prvom mestu. Zato kod nabavke materijala izvode opsežne i stalne preglede kvaliteta. 

Njihovi programi garancije su vrlo opsežni pa je sigurnost i kvalitet i nakon toliko godina ostao nepromenjen.

 

WEBER KVALITETA - GARANCIJA DO 25 GODINA

Kupovinom jednog od Weber proizvoda niste kupili samo proizvod vrhunskog  kvaliteta, nego ste dobili i Premium garanciju. Zato što su uvereni u kvalitet svojih proizvoda, nude vam garancije do 25 godina.

Registracija roštilja!

E-mail registracija služi kao dokaz o vlasništvu i olakšava postupak kod servisa ili reklamacija. Vaši lični podaci će se sigurno spremiti i neće se upotrebljivati u druge svrhe. Podatke neće slati, prodavati ili na bilo koji drugi način distribuirati trećim osobama. Na vašu želju podatke će izbrisati iz baze. Podaci o kupcu i modelu kupljenog roštilja, šalju se na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Prodajna mesta:

Od februara 2016 godine uvoznik i distributer, u Srbiji, Weber roštilja je internet trgovina VremeJeNovac.rs.  Većina Weber roštilja, kao i Weber pribora je izložena u salonu u Novom Sadu, Bele Njive 5

Pročitano 8531 puta