Odštampajte ovu stranicu
sreda, 24 decembar 2014 13:29

Upotreba keramičkog posuđa Istaknut

Napisano
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Uputstvo za korišćenje keramičkog posuđa

tagarica-sa-glazurom

Pre prve upotrebe posude je potrebno potopiti u mlaku vodu na 3 - 4 sata, bez upotrebe deterdženta za pranje posuđa. Nakon toga sačekati da se osuše na sobnoj temperaturi

Za svako pripremanje hrane posuda se ne sme naglo zagrevati već se stavlja u hladnu rednu, temperatura se postepeno povećava (nema potrebe preko 180 - 200 stepeni) kako ne bi došlo do oštećenja posude.

Nakon korišćenja posuda se može oprati deterdžentom za pranje posuđa, osušiti na sobnoj temperaturi i odložiti na suvo mesto bez prisustva vlage

Posuđe bez glazure: premazati mašću ili maslacem i staviti ih u rernu da se postepeno zagrevaju (posuda se ne sme uneti u prethodno zagrejanu rernu jer može dovesti do pucanja).

Kada se mast ili maslac istope i ispare prilikom zagrevanja u rerni posudu je potrebno ponovo oprati i tada je spremna za dalje korišćenje (nema potrebe preko 180 - 200 stepeni).

Nakon korišćenja, posuda BEZ GLAZURE se može oprati običnom vodom bez deterdženta, osušiti na sobnoj temperaturi i odložiti na suvo mesto bez prisustva vlage.

Napomena: Keramičko posuđe nije za otvoreni plamen

Posetite našu internet prodavnicu VremeJeNovac.rs i izaberite odgovarjuće keramičko posuđe

Pročitano 9398 puta