Odštampajte ovu stranicu
petak, 06 april 2012 14:04

ČORTANOVCI

Napisao
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NASELJE NA NAJLEPŠEM DELU TOKA DUNAVA

Naselje Čortanovci nalazi se na samoj obali Dunava. Veoma slikovit predeo koji može da se pohvali prelepom prirodom, peščanim sprudovima, bogatom Mihaljevačkom šumom i jednom od najlepših plaža na ovom delu Dunava – dovoljan je razlog da za svoju vikendicu izaberete baš čortanovačko vikend naselje.

 

Među ljude koji su u Čortanovcima davno prepoznali iskonsko prirodno bogatstvo, spada i tridesetšestogodišnji Davor Manojlović iz Novih Banovaca. Iako je i njegovo rodno mesto na Dunavu, Davor je za beg od svakodnevice i opuštanje u prirodi, odabrao Čortanovce. „To je najlepši deo toka Dunava”, kaže Davor koji u svoju malu vikendicu odlazi skoro svaki vikend, odnosno kad god mu vremenske prilike to dozvole. Vreme najradije provodi pecajući, a neizostavni su roštilj i, naravno, prijatelji sa kojima rado deli i kućicu i čamac.

Ono što posebno oduzima dah u Čortanovcima jeste pogled koji se pruža prema Dunavu i zelenom prostranstvu, naglašava Davor, jer se preko puta naselja nalazi netaknuta šuma koja pripada Koviljsko-petrovaradinskom ritu. Kada je vodostaj visok, čamcem kroz prirodu možete stići do Kovilja, što je zaista popularna atrakcija.

Jedina mana na koju je Davor želeo da ukaže, jeste loš prilazni put, ali i ona ima svoju dobru stranu: „Bar ne dolaze kojekakvi ljudi, već samo oni koji zaista vole prirodu”, dodaje Davor. Čortanovci leti pružaju pravo utočište, jer gusta šuma pruža željenu hladovinu, pa tada mnogi potraže spas baš na ovom delu toka Dunava.

Pročitano 3359 puta

Najnovije od Magazin Vikendica

Srodni članci