Odštampajte ovu stranicu
nedelja, 29 jul 2012 13:37

VRDNIK

Napisao
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

RUS U VRDNIKU 

Pre četiri godine Aleksandar Pantelejev iz daleke Rusije je prvi put posetio Vrdnik na Fruškoj Gori i iste godine kupio vikendicu. Moglo bi se reći da je to bila ljubav na prvi pogled. Aleksandar je oduvek gajio simpatije prema Srbiji, a njegova žena Olga je insistirala da se konačno i odvaže na dalek put koji ih je doveo u Vrdnik.

 

Vrdnik se nalazi na južnoj strani Fruške gore, na nadmorskoj visini od 180 do 260 m, pa su ulice strme i krivudave. Klima u Vrdniku je toplija nego u obližnjim naseljima, jer ga od hladnog talasa štiti planinski venac.

Aleksandar i Olga su zavoleli ovo fruškogorsko selo poznato po termalnoj vodi i čistom vazduhu. Njihova vikendica se nalazi na placu od četrdesetak ari, a imaju i mali voćnjak, od čijih plodova su prošle godine ispekli i rakiju za koju kažu da je mnogo bolja od votke. A to je dovoljan razlog da na jesen podignu još jedan voćnjak. Osim rakije, Olgi i Aleksandru se dopada i fruškogorska priroda koja, kako kažu, odiše nekom posebnom lepotom.

„Priroda je očuvana, sve miriše nekako drugačije, vazduh je čist, čak su nas jednog dana posetile i divlje svinje. Ma, Fruška Gora je prelepa!”, kaže Aleksandar. Ima u Vrdniku još Rusa koji nisu odoleli ovoj planini, pa su i cene nekretnina nešto skuplje u odnosu na druge delove Fruške Gore. 

Pročitano 3039 puta

Najnovije od Magazin Vikendica